Maak Ruimte! brengt mens en organisatie tot bloei

Opleiding & training

Almeers Leiderschapsprogramma gericht op zowel persoonlijke intwikkeling als ontwikkeling van de stad en de gemeentelijke organisatie.

Samen met masters (ervaringsdeskundige) uit grote gemeenten in Nederland hebben we in co-creatie 2 masterclasses ontwikkeld om de frontlijnsturing te verbeteren.

1. Masterclass  Dwarskijkers 

voor bestuurders en directeuren

De toenemende complexiteit vraagt om dwarskijken. Krijg zicht op het geheel en jouw deel van het geheel. Hoe creëer je een aansluitend opdrachtenveld? En hoe boor je daarmee de gedeelde vraagstukken en krachten in de omgeving aan? Leer van Masters hoe zij creatief budgeten weten te verbinden en organisatieprocessen zo aan te passen dat ze gericht zijn op multidisciplinaire samenwerking en het benutten van de kracht van de omgeving. De Masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten, die ook separaat te volgen zijn.

Ben jij iemand die verschil wil maken? En vind jij ook dat persoonlijk leiderschap en de mate van verbinding met jezelf en anderen hiervoor de basis vormt. Ben je op zoek zijn naar voorbeelden, kennis en inspiratie? Dan is deze Masterclass echt iets voor jou.

 

2. Masterclass Frontlijnsturing

voor leidinggevenden van frontlijn professionals én voor beleidsadviseurs

Hoe geef je frontlijners perspectief op een veranderende wereld en op hun nieuwe rol in de frontlijn? En hoe bundel je krachten in de omgeving rond het vraagstuk of de cliënt? Dit vraagt niet alleen om coachen en stimuleren, maar ook kaders geven en begrenzen. Professionals ondersteunen bij het strategisch opbouwen van stootkracht én zelf de nodige ruggengraat verstevigen. Het gaat om de balans tussen verantwoording geven en verantwoording afleggen, waarmee behaalde resultaten zichtbaar worden. En er ruimte ontstaat voor leren en innovatie.

In dit Masterclassprogramma van 7 - 24 uurs bijeenkomsten delen Masters en deelnemers hun kennis en ervaring en werk je aan een vraagstuk uit jouw praktijk.