Theory U

MaakRuimte! en leer weer fris te kijken

Theory U

Theory U

De wereld om ons heen is steeds complexer. Niemand is meer in staat het geheel te overzien. Het is lastig inzicht en overzicht te organiseren en te innoveren, terwijl dat juist waanzinnig belangrijk is. In onze ogen is co-creatie de enige optie. Partnership is onmisbaar bij persoonlijk leidinggeven aan verandering en vernieuwing. Individuen zien namelijk alleen maar stukjes. Juist samen maken we het beeld compleet. In deze situatie is Theory U, het gedachtegoed Van Scharmer e.a., voor ons een belangrijke inspiratiebron.

Ontdekkingsreis

Theory U bundelt onze ervaringen en biedt taal en handelingsrepertoire voor het begrijpen en realiseren van diepgaande verandering, innovatie en leiderschap. Het is een ontdekkingsreis naar ‘de bron’ in mensen, dat wat ze ten diepste drijft. Het gaat over de capaciteit van een persoon en een gemeenschap om een eigen toekomst te creëren. Want waar we onze aandacht aan besteden en hoe we dat doen, zowel individueel als collectief, is de sleutel tot wat we creëren.

Eén van onze grootste obstakels is de neiging om altijd snel naar een oplossing te zoeken. Vanuit onze automatische piloot downloaden we gecondenseerde ervaringen en inzichten uit het verleden naar het heden. De sleutel ligt in het leren verdragen van de spanning van ‘niet weten’. Weer leren fris te kijken en te luisteren, en vandaaruit te vertrouwen op wat zich aandient als je de controle loslaat.

Presence

In Theory U ligt de nadruk op wat Scharmer e.a. ‘Presence’ noemen: het onbevangen aanwezig zijn in het hier-en-nu. Hierbij gaat het om het diepgaander en vollediger percipiëren van de werkelijkheid, zonder dat u vastzit in oude interpretaties en oordelen. Dit nieuwe kijken is de basis van écht leren en creëren met elkaar.

Wij maken ruimte voor u


Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken om de mogelijkheden van ruimte maken voor u, vul dan het contact formulier in.